Munro College Old Boys Association

Kad es beidzot sapratu, ka laime nav tikai nejaušība

Viewing 0 reply threads
  • Author
      amethystglori
      Participant

Es nekad neesmu bijis tas cilvēks, kurš tic brīnumiem. Vairāk sliecos uz racionālu skatījumu un rēķiniem. Darbā esmu finanšu analītiķis, tāpēc mani kolēģi bieži smejas, ka manas smadzenes strādā kā kalkulators – viss ir jāpierēķina, jāsalīdzina, jāizvērtē. Kad draugs man pirms gada ieminējās par online vavada, es tikai pasmējos. “”Nekas personīgs,”” es teicu, “”vienkārši matemātika nestrādā par labu spēlētājam ilgtermiņā.””

Bet liktenis mīl ironiju. Pēc trim mēnešiem es pats sēdēju pie datora pulksten trijos naktī, pētot azartspēļu matemātiskos modeļus. Es gribēju pierādīt, ka visas tās “”veiksmes stāsti”” ir tikai mārketings. Tā vietā es atklāju pavisam ko citu. Nevis par laimestiem, bet par attieksmi. Un šodien es jums pastāstīšu, kā es iemācījos spēlēt online vavada tā, lai tas nestu prieku, nevis nožēlu.

Sākās viss pavisam parasti. Pēc smagas darba dienas es atvēru mājaslapu, lai vienkārši paskatītos. Man bija desmit eiro kontā, ko biju ielicis jau pirms mēneša un aizmirsis. Domāju: “”Nu, paskatīšos, kā tas izskatās, moš uzspēlēšu pāris centu likmes.”” Sāku ar slotu spēlēm – tās ir vienkāršas, vizuālas, nav jādomā. Pirmajā vakarā es zaudēju trīs eiro. Neko īpašu. Bet kaut kas mani atkal vilka atpakaļ.

Tas nebija naudas dēļ. Es sapratu, ka mani vairāk interesē process – kā darbojas programmatūra, cik bieži tiek aktivizēti bonusi, kādi ir izmaksu procenti. Es sāku vest pierakstus. Jā, es zinu, tas izklausās smieklīgi – pieaugušam cilvēkam glabāt Excel tabulu par spēļu automātu datiem. Bet tas man palīdzēja saprast vienu būtisku lietu: azartspēles nav tikai par veiksmi. Tās ir par to, kā tu pārvaldi savas emocijas.

Nākamajā nedēļā es uzvarēju sešdesmit eiro. Nebija ne džekpota, ne sirēnu, ne konfeti. Vienkārši uzgriezās laba kombinācija uz vienas no spēlēm. Es jutos kā bērns, kurš atradis dāvanu zem eglītes. Bet, kas ir svarīgāk, es uzreiz izņēmu pusi no laimesta. Šī ir mana zelta likums: “”laimē – izņem pusi, zaudē – apstājas””. Ne vienmēr izdodas to ievērot, bet tas ir mērķis, uz kuru tiecos.

Pēc šī laimesta es sāku pamanīt, ka mana pieredze online vavada platformā kļūst arvien apzinātāka. Es vairs nespēlēju automātiski, neizvēloties spēles pēc skaistām bildēm. Es meklēju tās, kurām ir augsts izmaksas procents (RTP virs 96%), un kurās ir interesanti bonusa mehānismi. Un, pats galvenais, es noteicu budžetu. Ne jau kādam mēnesim, bet tieši vienam vakaram. Ja plāns ir uzspēlēt ar 10 eiro, tad tie ir 10 eiro, nevis 20 vai 50.

Viena no manām mīļākajām pieredzēm bija, kad es uzvarēju live kazino spēlē – nē, nevis blekdžekā, bet Eiropas rulete. Es vienmēr esmu baidījies no dzīvajiem dīleriem, jo tur viss notiek reāllaikā un spiediens ir lielāks. Bet šoreiz es vienkārši apsēdos, uzliku likmi uz sarkano, pēc tam uz pāra skaitli, un trīs reizes pēc kārtas biju laimīgā pusē. Tas nebija daudz naudas – kādi 40 eiro – bet sajūta, ka tu pats pieņem lēmumus un tie izšauj, ir neaprakstāma.

Es sapratu, ka daudzi cilvēki kazino iet ar domu “”ātri un daudz””. Bet patiesībā veiksmīgākā stratēģija ir “”lēni un apzināti””. Es necenšos atgūt zaudēto, jo tā ir visbīstamākā lamatas. Ja kādā vakarā man nav paveicies, es vienkārši aizveru lapu un dodos skatīties seriālu. Nekādu “”vēl vienas spēles”” mēģinājumu. Šī domāšana ir izglābusi mani no daudzām nepatīkamām situācijām.

Bet, protams, bija arī moments, kad es gandrīz iekritu slazdā. Kādā piektdienas vakarā es biju noguris, mazliet iedzēris alu un nolēmu “”tikai paskatīties, kā tur iet””. Sāku zaudēt, un manas domas sāka griezties ap “”atgūšanas”” ideju. Par laimi, mans telefons atgādināja par rītdienas rīta sapulci. Es aizvēru kazino, iedzēru ūdeni un aizgāju gulēt. Nākamajā dienā man bija tikai 10 eiro zaudējums. Bet, ja es būtu turpinājis, tas varēja būt daudz vairāk.

Tagad, pēc gada regulāras spēlēšanas (ne katru dienu, bet pāris reizes nedēļā), es varu teikt, ka online vavada man ir kļuvis par veidu, kā atslēgties no darba un izklaidēties. Bet es to uztveru kā izklaidi, nevis kā ienākumu avotu. Ja es uzvaru – forši. Ja zaudēju – tā ir maksa par emocijām un adrenalīnu. Tāpat kā par biļeti uz kino vai restorānu. Galvenais ir nezaudēt kontroli.

Es iesaku ikvienam, kurš vēlas izmēģināt, atcerēties trīs lietas: nosaki budžetu un nekad to nepārsniedz, necenšas atgūt zaudējumus, un, pats svarīgākais – izklaidējies. Ja tas pārstāj būt prieks, ir laiks apstāties. Man personīgi šis ceļojums ir iemācījis daudz par sevi – par savu impulsivitāti, par iecietību pret zaudējumiem un par spēju priecāties par mazām uzvarām. Un varbūt tieši tas ir lielākais laimests.

Viewing 0 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.